Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با هفته دامپزشکی و دیدار‌های مسئولان مختلف کشوری و شهری با فعالان و متخصصان دامپزشکی معاون دادستان تهران نیز طی بازدیدی از بیمارستان دامپزشکی مرکزی تهران با متخصصان و شاغلان دامپزشکی گفتگو کرد.

خبرگزاری میزان- همزمان با ۱۴ مهر روز ملی دامپزشکی صفری رییس نظام دامپزشکی کشور به همراه برخی از مدیران این سازمان در بازدید از بیمارستان دامپزشکی مرکزی تهران به بررسی شرایط حاضر دامپزشکی و تحولات ایجاد شده در عرصه تولید دام، تغییر در الگوی تعامل انسان و حیوانات و همچنین چشم انداز شغلی و علمی این حرفه پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفری با اشاره به کارکرد پرسابقه دامپزشکی در قرن اخیر اظهار کرد: پیشرفت علمی دامپزشکی نسبت به بسیاری از رشته‌های مشابه دیگر جلوتر بوده و به هیچ وجه نگران جایگاه علمی آن نیستیم. بلکه اگر محدودیتی در مقابل توسعه دامپزشکی قرار نگیرد تبعا این رشته توسعه پرشتابی داشته و در حوزه اشتغال، کارآفرینی و تحصیلی بسیار برای کشور مفید خواهد بود.

وی گفت: عرصه دامپزشکی عرصه بسیار وسیع و فراگیری است و به سرعت با نیاز‌های روز جامعه خود را تطبیق می‌دهد. لکن شناخت کافی و آگاهی نسبت به این رشته به خصوص در بین مسئولان کم است؛ هرچند مردم شناخت نسبتا مناسب تری از آن دارند. چرا که با پیشران‌های دامپزشکی مثل حیوانات همراه و دام کوچک بسیار ارتباط بیشتری نسبت به تولیدات دام سنگین دارند.

رییس سازمان نظام دامپزشکی با تاکید بر این که کار دامپزشک فقط به دامداری و مزرعه یا مراکز تولیدات غذایی و محصولات دامی خلاصه نمی‌شود تصریح کرد: دامپزشکی حیوانات همراه با خانگی، بخش مهمی از دامپزشکی را چه در ایران و چه در کشور‌های منطقه یا جهان شامل می‌شود و حفظ سلامت حیوانات و در عین حال، کنترل سلامت انسان را تضمین می‌کند.

صفری با اشاره به افزایش آمار نگهداری حیوانات همراه با دلایل و انگیزه‌های گوناگون در کشور متذکر شد: رشد و تحول مذکور از سی سال قبل شروع شده و به همین نسبت، دامپزشکی حیوانات همراه رو به رشد و توسعه است و به سمت تخصصی شدن خدمات مشخص پیش می‌رود. این رویکرد برای عرصه اشتغال و کارآفرینی ارزشمند است.

این مقام عالی عرصه دامپزشکی کشور همچنین با تاکید بر این که در حوزه دام سنگین و سبک صنعتی یا سنتی، سرشماری ملی زیر نظر وزارت جهاد وجود دارد، اما در حوزه حیوانات همراه و خانگی آمار رسمی نداریم گفت: آمار‌های موجود از حیوانات همراه در کشور صرفا برآورد هستند و شاید چندان دقیق نباشند. بخصوص که این آمار‌ها مانند رشد جمعیت انسانی مدام در حال تغییر و تحول است.

وی همچنین اعلام کرد که براساس گزارش‌های دریافتی ما و شواهد اعلامی مراکز دامپزشکی دام کوچک، سن حیوانات خانگی و همراه در کشور رو به کهولت است و الگوی خدمات دامپزشکی نیز به تبع این شرایط تغییر و تطبیق می‌یابد. دامپزشکی باید با این الگوی رشد سنی دام همسو باشد.

رییس نظام دامپزشکی کشور همچنین در بخش دیگری از این برنامه گفت: دامپزشکی حیوانات همراه و دام کوچک همانند سایر دنیا پیشران دامپزشکی کشور شده و عموم مردم نیز با ارتباط برقرار کردن با این حوزه به شناختی نسبی از دامپزشکی می‌رسند.

صفری با ابراز امیدواری نسبت به حل مشکلات داخلی پیش روی دامپزشکی و حال بهتر این حرفه و علم در کشور اظهار کرد که آنچه امروز و در سوابق قبلی بیمارستان دامپزشکی مرکزی مشاهده کردیم دستاورد‌ها و ابتکارات جالب و ارزشمندی را پیش روی ما قرار داد که نشان می‌دهد این بیمارستان از جمله بیمارستان‌های خوب فوق تخصصی هست که با وجود یک تیم قوی تخصصی، رضایت مراجعان عرصه دام کوچک و حیات وحش را در پی داشته است.

معاون دادستان تهران: دامپزشکی عرصه کار آفرینی دهه پیش روست

همزمان با هفته دامپزشکی و دیدار‌های مسئولان مختلف کشوری و شهری با فعالان و متخصصان دامپزشکی با هدف گرامیداشت این روز و آشنایی با فعالیت‌ها و خدمات حرفه دامپزشکی، مهرانگیز معاون دادستان تهران نیز طی بازدیدی از بیمارستان دامپزشکی مرکزی تهران با متخصصان و شاغلان دامپزشکی گفتگو کرد.

معاون دادستان تهران که پیش‌تر نیز فعالیت در حوزه جرایم پزشکی را در سوابق خود داشته با تبریک و تحنیت روز ملی دامپزشکی به یادآوری مضامین و الگو‌های فرهنگی و دینی رابطه انسان با طبیعت و حیوانات پرداخت و تحولات اتفاق افتاده در جامعه رو به توسعه ایران را تحلیل کرد.

مهرانگیز در این دیدار اظهار کرد: فرهنگ دینی ما می‌گوید که حیوانات در طول حیات بشر در خدمت انسان و طبیعت بوده اند؛ لذا روایات متعددی از ضرورت رعایت حقوق حیوانات و عدم آزار رسانی به آن‌ها مورد تاکید واقع شده است. پیامبر اکرم (ص) و حضرت امیر المومنین علی (ع)، سفارشات مکرر داشته اند که حیوانات را نکشید، آزار ندهید، به داد تشنگی آن‌ها برسید که شاید با انجام چنین مهرورزی‌هایی خداوند چشمانش را بر برخی گناهان تان بپوشاند.

معاون دادستان تهران با اشاره به مشکلات و نواقص فرهنگی رایج در زمینه تعامل با حیوانات گفت: متاسفانه در کنار برخی مشکلات فرهنگی در تعامل با حیوانات که در اقلیت است نگاه‌های غلطی هم در جامعه نسبت به نگهداری حیوانات رایج است. باید بدانیم رابطه انسان و حیوانات مساله امروزی و جدیدی نیست و نیاز هست که در این زمینه آموزش و آگاه سازی انجام شود.

مهرانگیز پس از مشاهده خدمات دامپزشکی مختلف و انجام جراحی‌های دامپزشکی که برای بقای گونه‌های وحشی و اهلی در این بیمارستان انجام شده متذکر شد: عرصه دامپزشکی حوزه تازه‌ای برای تحصیل، اشتغال و امور اقتصادی جمعیت جوان کشور شده و حیف است بی توجه از کنار این علم و حرفه ارزشمند عبور کنیم.

این متخصص و مسئول قضایی پایتخت در عین حال گفت: پیش بینی می‌شود تا ده سال آینده پیشرفت دامپزشکی در سطح استاندارد‌های علمی حتی از برخی رشته‌های پزشکی پیشی بگیرد. باید این تلاش علمی و جهاد تولید را به دامپزشکان تبریک گفت. این که می‌بینیم در یک مجموعه دامپزشکی کوچک مقیاس ۴۰ یا ۵۰ نفر ، تکنسین و کارمند مشغول به کار هستند؛ بدون اینکه ذره‌ای کمک یا حمایت مالی از دولت و نظام بخواهند یک نقطه عطف در عرصه اقتصاد و تولید است. پس باید از این صنعت و علم، حمایت شود و قدر آن را در خدمت به سلامت و بهداشت انسان و حیوانات بدانیم.

معاون دادستان تهران همچنین افزود: تصور این است که صرفا گروه‌های خاصی از افراد جامعه که شاید در ناز و نعمت باشند با حوزه دامپزشکی و حیوانات ارتباط دارند، اما این نگاه ناقص است؛ از قدیم الایام در روستا‌ها و شهر‌های گوناگون مان حیوانات اهلی بخشی از زندگی مردم بوده اند و حالا با تغییرات جمعیتی و رشد شهرنشینی حداکثری همچنان شاهدیم افراد معمولی، خانواده ها، پیر و جوان هر کدام به دلایل گوناگونی از حضور و کمک حیوانات اهلی استفاده می‌کنند و اوقات فراغت شان را در کنار آن‌ها به عنوان جزئی از خانواده سپری می‌کنند. این اتفاق حتی از نگاه جرم شناسی و ایجاد آرامش یا وابستگی اجتماعی در افراد اثر مطلوبی دارد. هرچند نمی‌شود منکر وجود برخی معضلات هم شد که در جای خود بایستی بررسی و ریشه یابی شوند.

بیشتر بخوانید: حمایت دستگاه قضایی خراسان جنوبی از بزرگترین مجتمع تولید و پرورش بلدرچین شرق کشور

مهرانگیز با اشاره به تجربیات متفاوت در حوزه جرایم پزشکی و مراکز پزشکی در ارتباط با افراد تصریح کرد: ما نیازمند تعامل صحیح، قانونمند و ارزش آفرین میان انسان و حیوانات اهلی و وحشی هستیم. در چارچوب جامعه شهری بایستی قوانین لازم و کافی جهت تعامل مناسب، بهداشتی و کم خطر وضع و اجرا شوند تا دامپزشکان نیز بتوانند در سایه قوانین دقیق و کارآمد به اشتغال و کارآفرینی نسل جوان و خدمت به بهداشت عمومی اقدام کنند.

شایان ذکر است در این دیدار مرادی رییس بیمارستان دامپزشکی مرکزی تهران هم ضمن معرفی خدمات مختلف و متنوع رایج دامپزشکی، فعالیت‌ها و خدمات این مجموعه را تشریح و در خصوص مباحث جایگاه و حقوق زیستی حیوانات، چشم انداز دامپزشکی و مشکلات صنفی این حرفه مسائلی را مطرح کرد.

وی در عین حال به ضرورت حمایت قانونی و رسمی مسئولان و سازمان‌های متولی در قوای مختلف از حرفه دامپزشکی اشاره کرد و یادآور شد: امروزه ما همکاری علمی و فنی متقابلی با بخش‌های پژوهشی و درمانی با مراکز پزشکی داریم که رو به توسعه است.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: معاون دادستان هفته دامپزشکی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: معاون دادستان هفته دامپزشکی معاون دادستان تهران انسان و حیوانات حیوانات همراه هفته دامپزشکی دامپزشکی کشور عرصه دام دام کوچک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۱۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستاهای حاشیه «دز» نگران نباشند؛ شرایط تحت کنترل است

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری اهواز با اشاره به بالا آمدن آب رودخانه دز گفت: وضعیت روستاهای حاشیه رودخانه دز مقطع اهواز در بخش مرکزی تحت کنترل است و نگرانی خاصی وجود ندارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، بهمن یوسفی امروز در حاشیه بازدید از سیل‌بندهای روستاهای حاشیه دز بخش مرکزی اهواز گفت:  با توجه به بارندگی شدید در خوزستان و بالادست و رهاسازی آب سد دز، حجم آب رودخانه دز در منطقه بامدژ بخش مرکزی اهواز بالا آمده اما وضعیت تحت کنترل است.

وی ادامه داد: ترمیم سیل‌بندهایی که آسیب‌پذیر بودند با همکاری بخشداری مرکزی و سازمان آب و برق خوزستان در حال انجام است.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری اهواز با بیان اینکه تمهیدات لازم اندیشیده شده است، گفت: اهالی روستاها به ویژه کشاورزان از تردد، توقف و فعالیت کنار رودخانه دز خودداری کنند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • مقایسه جالب میزان هوش حیوانات مختلف با انسان
  • تحقق ۶۷ مصوبه سفر اول رییس جمهور به مرکزی
  • روستاهای حاشیه «دز» نگران نباشند؛ شرایط تحت کنترل است
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • مشارکت بسیج در واکسیانسیون دام
  • چت‌جی‌پی‌تی حالا دیگر حافظه هم دارد
  • تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال افعی تهران
  • جزئیات تازه از دادگاه پسران معاون اول سابق قوه قضائیه | سهم‌ ۱۴۰ میلیارد تومانی در پرونده ۹۰۰ میلیاردی در قیطریه | قاضی از متهمان خواست فحاشی نکنند!
  • جزئیات جدید از دادگاه پسر معاون اول سابق قوه قضائیه که اعترافات خود را پس گرفته بود
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است